Sfeerverslag persconferentie Sifan Hassan en FBK City Run

Drukbezochte persconferentie Sifan Hassan

Na de prachtige prestatie en uitbundige reactie bij de Diamond League in Rome wachten de aanwezige journalisten vol spanning op de Nederlandse topatlete Sifan Hassan. Op indrukwekkende wijze wist Sifan Hassan de winst in Rome naar zich toe te trekken. 3.56,22 tekende voor de beste tijd van het jaar. Daarmee zijn de verwachtingen voor haar race van aanstaande zondag bij de FBK Games direct hooggespannen. Ontspannen wandelt Sifan de perskamer binnen, met een grote glimlach op haar gezicht.

Hassan traint tegenwoordig in de Verenigde Staten en ziet dat haar arbeid begint uit te betalen. “Een geweldig gevoel geeft deze race. Het gevoel in mijn benen is goed. Ik heb meer inhoud en snelheid.” Haar reactie na afloop brengt ook nu weer brede grijs op haar gezicht: “Ik blijf mezelf verbazen, en er is nog ruimte voor verbetering. Zondag ga ik proberen een mooie wedstrijd te lopen.” Het FBK Stadion in Hengelo voelt voor Sifan Hassan als een thuiswedstrijd: “Iedereen op de tribune moedigt je aan. De FBK Games is een wedstrijd die ik graag loop.”

Zonnige en gezellige editie van de FBK City Run met 1000 deelnemers

De donkere wolken die eerder in de ochtend en middag Hengelo overschaduwde zijn verdwenen als de eerste lopers naar de sporthal bij het FBK Stadion komen om hun startnummer op te halen. Opgewekt en een tikkeltje zenuwachtig komen ouders en kinderen de sporthal weer uit. Klaarmaken voor een ronde door het FBK Stadion. Het stadion waar enkele dagen later Dafne Schippers ook in actie komt. Op het voorplein staan dezer dagen verschillende food trucks, NS Kidsplein en een Sport Markt. De muziek zorgt al vroeg voor gezelligheid.

Tegen de tijd dat het startschot klinkt voor de Kids Run is het ook op de Markt in Hengelo al gezellig druk. De Belgische Evy Gruyaert, bekend van de populaire app ‘Hardlopen met Evy’, verzorgt de warming-up en brengt de sfeer er goed in. Als de armen en benen voldoende zijn opgewarmd neemt Evy om 20.00 uur het eerste startschot voor haar rekening.

De eerste lopers van de FBK City Run zijn razendsnel weg en vertrekken in de richting van het FBK Stadion. Een gloednieuw parcours van 10 km brengt de lopers in en om de prachtige stad Hengelo. In het kielzog volgen 10 minuten later de lopers van de Dubbele Mijl. De snelste lopers van de traditioneel populaire afstand hebben slechts iets meer dan 9 minuten nodig om de finish in zicht te krijgen. Het avondzonnetje schijnt dan nog volop over de baan. Het is een aangename temperatuur.  

Na de finish wacht op iedere loper een herinneringsmedaille. Een glimmende variant met de sterillustratie van de FBK Games. Van jong tot oud een mooie verrassing als beloning voor de prestatie. Op het voorplein is volop gelegenheid en gezelligheid om na te genieten. Van het open podium kinkt opzwepende muziek. Nog enige tijd nadat de laatste loper is binnengekomen wordt er gegeten en gedronken. We hopen jullie allemaal volgend jaar weer te zien!

Bedankt voor jouw deelname en gefeliciteerd met jullie prestaties! Bekijk hier de uitslagen. Bekijk hier de eerste foto's.