Sfeerverslag Facebook Live en Ethiopian Trials

Uniek kijkje in voorbereiding atleten met Facebook Live

De laatste voorbereidingen voor de grote dag zijn in volle gang op het moment dat fans van de FBK Games op Facebook een melding krijgen. Een live uitzending is zojuist gestart. Drie atleten zijn live te volgen in hun gesprek met Meeting Director Hans Kloosterman en beantwoorden vragen van fans die binnenkomen. Niemand minder dan Churandy Martina, Kerron Clement en Sandi Morris nemen uitgebreid de tijd om vragen te beantwoorden. Een unieke manier om de dag voor een belangrijke wedstrijd in beeld te brengen. Mooi moment is wanneer de moeder van Sandi Morris meekijkt en ook reageert.

De video is hier te bekijken.

4 x 100 MPM

Als de avond begint komen de eerste lopers voor de 4 x 100 meter Estafette van MPM al binnen. Zo is het de hele dag gezellig in en rondom het FBK Stadion. Onder de teams opvallende namen zoals ‘Troetelbeertjes’, ‘Slopers’ en ‘Tempobeulen’. In deze volgorde eindigen de teams ook. Dit alles onder luid gejuich van de aanwezige toeschouwers.

Ethiopian Trials

De Ethiopian Trials volgen en staan garant voor snelle tijden. Dat is ook dit jaar weer het geval. Op het programma bij de dames staan 800 meter en 10.000 meter. Bij de heren 800 en 1.500 meter. Meerdere lopers pakken het WK-limiet en Gelete Burka zelfs een World Leading in 30.40.87 wat zorgt veel opgewekte gezichten na afloop.

Morgen is het dan eindelijk zover: het hoofdprogramma van de FBK Games. Het stadion gaat al om 12.00 uur open, kom gezellig langs om van de sfeer te genieten. Tot morgen!

De uitslagen zijn hier te bekijken.

Bekijk hier de foto's op Facebook.