Evenement

Het regende af en toe tijdens de warme 36e editie van de FBK Games, maar het regende vooral beste wereldjaarprestaties. Ook waren er twee nieuwe Nederlandse WK-limieten en veel Nederlandse overwinningen te vieren in een druk FBK-Stadion in Hengelo.

FBK Games is dé Nederlandse klassieker in de atletieksport. Het topevenement maakt deel uit van de IAAF World Challenge en daarmee staat ‘Hengelo’ in het rijtje van wereldwijd gewaardeerde evenementen als Melbourne, Osaka, Rio de Janeiro, Madrid, Daegu, Moskou en Berlijn. Om iedereen het plezier van atletiek te laten beleven organiseert FBK Games in de week van het evenement verschillende activiteiten. Jong en oud, beginnend en volleerd kan de sport van dichtbij bekijken en beleven.

Fanny Blankers-Koen Games

FBK Games is vernoemd naar Fanny Blankers-Koen, de beste Nederlandse atlete ooit. Zij won tijdens de Olympische Spelen van 1948 vier gouden medailles en is in 2000 door de internationale atletiekfederatie gekozen tot beste atlete van de 20e eeuw. Vanaf het allereerste begin is Fanny Blankers-Koen betrokken geweest bij dat wat in de loop der jaren is uitgegroeid tot het grootste atletiekevenement van ons land. 

Nationale en internationale top

De Nederlandse inbreng is een belangrijke waarde van het evenement. Wereldtoppers van eigen bodem, waaronder Dafne Schippers en Sifan Hassan, komen met veel plezier naar het FBK Stadion. Daarnaast komen atleten uit de hele wereld naar Hengelo. Grootheden als Carl Lewis, Sebastian Coe en Haile Gebrselassie hebben deelgenomen aan de FBK Games. Gebreselassie heeft zelfs viermaal een wereldrecord in Hengelo gelopen: op de 5.000 meter, de dubbele mijl en tweemaal op de 10.000 meter. Hij is dan ook tot ereburger van Hengelo benoemd en wordt 'Mr. Hengelo' genoemd. 

Haile Lopen Ket Kinderen

Zelf plezier in atletiek beleven

Nieuw dit jaar is de FBK City Run. Een compleet hardloopevenement op vrijdag 9 juni met de traditionele FBK Dubbele Mijl, Kids Run en de City Run. Deelname is voor alle leeftijden startende vanaf 4 jaar (Kids Run), 12 jaar (FBK Dubbele Mijl) en 12 jaar (FBK City Run). Start is op de Markt, Finish in het FBK Stadion waar later die week de toppers over de finish komen. Kids Run is volledig in het FBK Stadion.

Psd10933