Dafne Schippers van start op de FBK Games

Op zondag 11 juni 2017 komt wereldsprintkampioene Dafne Schippers weer naar Hengelo. De absolute ster van de Nederlandse atletiek zal deelnemen aan de 100 meter.

Dafne Schippers motiveert haar keuze voor Hengelo als volgt: “Ik vind het geweldig om voor eigen publiek te lopen. Iedereen is zo ontzettend enthousiast en dat geeft mij een enorm goed gevoel, al vanaf het moment dat je het stadion binnenkomt. Je weet dat ze voor jou daar zitten. Hoe voller het zit en hoe meer herrie iedereen maakt, hoe beter het voor mij is. Dat geeft mij gewoon een kick.”

Meeting director Hans Kloosterman is blij met Dafne’s komst’: “Het is fantastisch om onze eigen Nederlandse wereldster weer aan de start te hebben in Hengelo. Dafne wordt dankzij haar status gevraagd voor de allergrootste wedstrijden wereldwijd, maar gelukkig kiest ze toch ook voor ons. Haar motivatie voor Hengelo is duidelijk en daar ben ik trots op.”

Dafne Schippers is momenteel in voorbereiding op het outdoor seizoen. “Ik ben nu heel lekker aan het trainen. Het voelt goed. Ik voel me sterk en ik ben ook veel sterker geworden in het krachthonk. Ook het lopen gaat een stuk lekkerder. Het voelt wel gek dat ik geen indoor heb gedaan, maar ik ben wel klaar om weer te gaan racen. Ik hoop voor 2017 mijn pr 100 meter te verbeteren, en het liefst onder de 10.80s. Je moet de lat hoog leggen.”

Dafne Schippers is komende maanden op promotiebeelden te zien als boegbeeld van de 36e editie van de FBK Games. De kaartverkoop is op 2 maart gestart. Alle informatie vindt u op http://www.fbkgames.nl.