Lieke Klaver naar Hengelo

Lieke Klaver in actie op de 200m bij FBK Games in Hengelo.

Lieke Klaver komt zondag 4 juni naar de 42e editie van de FBK Games in Hengelo en gaat daar van start op haar grote liefde, de 200m. Klaver won afgelopen weekend bij de EK Indoor in Istanboel een zilveren medaille op de 400 meter, net achter Femke Bol. Samen met Bol pakte ze in de Turkse stad met het 4x400 meter-team ook nog de gouden medaille in een nieuw Nederlands record.

De progressie die de 23-jarige Klaver het laatste jaar maakt is indrukwekkend. Zo liep ze zowel vorig jaar outdoor als deze winter indoor op de 400m bijna een seconde sneller dan het seizoen ervoor. Met een dik persoonlijk outdoor record in Eugene op de 400m (50.18) en twee persoonlijk indoor records op zowel op de 200m en 400m is Klaver bezig aan een fantastisch jaar.

Lieke Klaver: “Heerlijk om een keertje dichtbij te racen en dus niet zo veel te hoeven reizen. Daardoor kunnen allemaal vrienden ook komen kijken. Ook doen bijna al mijn trainingsmaten mee wat het dus eigenlijk een feestje met z’n allen maakt. Dat samen met de Nederlandse atletiek die nu zo goed gaat zal voor een enorm leuke sfeer zorgen in het stadion; dat hopelijk uitverkocht gaat zijn.”

Ellen van Langen (Meeting Director): “Na haar succes op de WK in Eugene op de 400m met een 4e plek en haar zilveren medaille van afgelopen weekend bij de EK indoor zal Lieke Klaver bij de FBK Games haar opwachting maken op de 200m. Een discipline waar ze ook haar sporen al in heeft verdiend en waarop ze één van Nederlands snelste vrouwen ooit is.”

Wil jij Lieke Klaver live in actie zien tijdens de FBK Games op 4 juni? Scoor dan nu je tickets!