fbk classics

Voor senioren in de regio Twente

Wanneer: 30 mei 2018
Hoe laat: 9.30 – 13.00 uur
Waar: FBK Stadion Hengelo
Aanmelden: uiterlijk vrijdag 25 mei

Op woensdag 30 mei 2018 zetten de FBK Games en Olga Commandeur Twentse senioren in het FBK Stadion in Hengelo in beweging. Bewegen zorgt namelijk voor vitaliteit en welzijn, en samen bewegen is bovendien leuk en gezellig. De ochtend staat in het teken van bewegen en ontmoeten.

Fit met Olga!

Olga Commandeur, voormalig Olympisch atlete en bekend van het tv-programma Nederland in Beweging, verzorgt een beweegclinic. Hierbij laat ze het verschil voelen tussen een actieve en inactieve houding. Daarnaast wordt er natuurlijk bewogen op muziek.

Gratis beweegclinics en vitaliteitsmarkt

De clinics bieden deelnemers de gelegenheid kennis te maken met verschillende vormen van bewegen. De volgende clinics worden aangeboden:

walking football, stoelyoga, valpreventie, tai chi, smovey walking, zumba gold, tienbal, Zweeds loopspel, racerunning, bootcamp voor senioren, pilates en balans.

Daarnaast is er een vitaliteitsmarkt, waar verenigingen en organisaties hun aanbod presenteren.

Programma

09.30 uur Ontvangst met koffie en thee
10.00 uur Opening FBK Classics + vitaliteitsmarkt
10.15 uur Start clinic Olga Commandeur
10.45 uur Pauze | Vitaliteitsmarkt
11.15 uur Clinicronde 1
11.45 uur Clinicronde 2
12.05 uur Lunchpauze | Vitaliteitsmarkt
12.35 uur Clinicronde 3
12.55 uur Afsluiting

Wat houden de clinics precies in?

Beweegclinic Olga Commandeur
Regelmatig bewegen is belangrijk om gezond ouder te worden. Hierdoor blijven gewrichten en spieren in een betere conditie. Het lichaam blijft soepeler en ook mentaal geeft samen bewegen een 'opkikker', met een 'blijer' mens tot gevolg!

Tai Chi
Tai Chi draagt bij aan een beter lichaamsbewustzijn en meer soepelheid door de langzame en ronde vloeiende bewegingen. Het verbetert je gevoel voor balans en zorgt voor een groter gevoel van rust en ontspanning.

Zumba Gold
Rustige exotische dansen op verschillende ritmes.

Stoelyoga
Oefeningen op en rond de stoel. De clinics zijn aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers. Er wordt gekeken naar wat kan. Met eenvoudige goed werkende algemene oefeningen, maar ook met oefeningen uit de yoga en tai chi.

Pilates (met aandacht voor de rug)
Lichte tot gemiddelde oefeningen met aandacht voor de rug. Houding, coördinatie, ademhaling, stabiliteit en focus op lichaam en geest zijn het uitgangspunt bij pilates.

Balans
De oefeningen zijn gericht op balans in je lichaam. Zowel in lichaam als geest.

RaceRunning
De Runner heeft drie wielen: de deelnemer rust met de borst voorover op een steun en maakt al zittend op een zadel een lopende beweging. Ideale sportactiviteit voor mensen met fysieke beperkingen.

Bootcamp voor senioren
Met meegebrachte materialen verschillende oefeningen doen. Hardlopen is een onderdeel van de bootcamp, er wordt een klein parcours hiervoor uitgezet.

Walking football
Walking Football, letterlijk vertaald, 'wandelend voetballen' is bedoeld voor ouderen om op een leuke en speelse manier in beweging te blijven. Er wordt gespeeld op een klein veld, het kent geen doelman en de doelen zijn aanmerkelijk kleiner. Rennen naar de bal en slidings zijn niet toegestaan en ballen hoger dan de heup evenmin. Walking football draait om teamwork en het onderhouden van sociale contacten!

Smovey walking
Wandelen met 'smovey’s' (ringen met kogeltjes erin) bevordert alle spiergroepen. Het versterkt de bindweefselstructuur en is gunstig voor spieren en gewrichten, versterkt de wervelkolom en traint diepere spiergroepen. Daarnaast verbetert het de coördinatie en stabilisatie.

Valpreventie
Het leren van valtechnieken, het aanleren van wat te doen na een val (overeindkomen), tips en trucs over hoe de kans op een val te verkleinen.

Balspel/tienbal
Exacte spel wordt nog bepaald.

Zweeds loopspel
25 Genummerde kaarten verspreid over een veld. Deels geheugentraining (waar lag welk kaartje) en beweegclinic.

Gratis deelnemen, hapje en drankje

Deelname aan de clinics is gratis en is inclusief een lunchpakketje en koffie/thee.

Hoe meld ik mij aan?

Aanmelden kan door uiterlijk vrijdag 25 mei een mail te sturen naar m.kenkhuis@fbkgames.nl onder vermelding van voor- en achternaam. Telefonisch aanmelden kan ook: 074 - 7271 771 (maandag t/m vrijdag, 09.00 - 17.00 uur).

Reglement FBK Classics

De FBK Classics wordt georganiseerd door Global Sports Communication / FBK Games BV. Deelname aan de FBK Classics geschiedt op eigen risico en eigen verantwoording. De organisatie is niet aansprakelijk voor enige geleden schade in/rondom het FBK Stadion met inbegrip van de VIP-tent, sporthal, parkeerplaatsen en kleedruimtes. De organisatie wijst elke verantwoordelijkheid van de hand in geval van ziekten of ongevallen overkomen aan deelnemers of begeleiders. Ook geldt dit voor vermissing van goederen van deelnemers en begeleiders. Instructies van politie, verkeersregelaars, evenementenregelaars en medewerkers moeten te allen tijde direct opgevolgd worden. De organisatie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor persoonlijk gemaakte kosten wanneer het evenement door overmacht afgelast moet worden.

Portretrecht
De deelnemer verleent bij voorbaat toestemming aan de organisator voor openbaarmaking van tijdens of rond het evenement gemaakte foto’s en video’s, waarop de deelnemer zichtbaar is.

Privacy Statement
De verstrekte persoonsgegevens worden door de organisatie opgenomen in een bestand. De deelnemer aan de FBK Classics geeft door middel van aanmelding toestemming aan de organisatie tot gebruik van de gegevens voor het verzenden van informatie via e-mail aan de inschrijver. Het is de aanmelder te allen tijde toegestaan kosteloos per e-mail aan te geven bezwaar te hebben tegen het verzenden van informatie door de FBK Classics, waarna de organisator het verzenden zal stop zetten. De deelnemer verleent door aanmelding toestemming aan de FBK Classics tot openbaarmaking van beeldmateriaal, bijvoorbeeld door middel van publicatie in dagbladen en via internet en het gebruik van beeldmateriaal voor promotionele doeleinden in de toekomst.

De FBK Classics worden mede mogelijk gemaakt door