Battle der kampioenen

Nadine Visser: ‘Die ene wedstrijd in Nederland is natuurlijk heel speciaal’

Nadine Visser (24) maakt vorig jaar na haar bronzen medaille op de 60 meter horden tijdens de wereldkampioenschappen indoor in Birmingham grote en ook snelle stappen. Ze verbrak daar het stokoude Nederlands record van Marjan Olyslager (naar 7.83) en ook in het outdoorseizoen verpletterde ze Olyslager’s record en bracht het op 12.71. Het was het resultaat van het besluit om zich definitief te specialiseren op de horden en de meerkamp vaarwel te zeggen. In maart werd ze in een perfecte race afgetekend Europees indoorkampioene op de 60 meter horden. Visser kijkt uit naar Hengelo: “Ik ben nog niet zo lang terug van een erg goede trainingsstage in Florida en nu ben ik me aan het voorbereiden op de eerste wedstrijden. Ik doe veel internationale topwedstrijden, maar die ene in Nederland is natuurlijk extra speciaal! Ik heb erg veel zin om voor ‘thuispubliek’ in Hengelo heel hard te gaan lopen!”

Brianne McNeal: ‘Ik kijk uit naar het publiek tijdens de FBK Games’

Brianna (Rollins-)McNeal, 27 jaar geleden geboren in Miami, Florida, USA heeft een staat van dienst waar je u tegen zegt. Haar wereldtitel in Moskou in 2013 was een passend vervolg op de ongelofelijk snelle tijd van 12.26 die ze eerder die zomer neerzette, een Amerikaans record toentertijd. De kroon op haar carrière was echter de olympische titel van 2016 in Rio de Janeiro. Vorig jaar liep ze nog 12.38 en won vier Diamond Leaguewedstrijden. Ze was toen ook in Hengelo, won daar vóór Visser en kijkt uit naar een nieuw optreden: “Ik kijk er naar uit om op 9 juni om weer op de FBK Games uit te mogen komen en voor het Nederlandse publiek te mogen strijden tijdens de battle met Nadine.”

‘Een olympisch kampioene aan de start biedt altijd iets extra’s’

Ellen van Langen is vanzelfsprekend verguld met de komst van McNeal naar Hengelo: ,,Het is geweldig dat we Brianna aan de start hebben en daarmee Nadine de allerbeste tegenstandster kunnen bieden die er is. Het is voor Nadine een prachtige opstap in aanloop naar de WK Atletiek.”

‘Battle zonder weerga’

Ook meeting-director Hans Kloosterman reageert enthousiast: ,,Met Nadine en Brianna hebben we een battle zonder weerga. Twee wereldtoppers over de horden voor de eretribune, ik kijk daar echt naar uit.”

Tickets voor de FBK Games zijn hier verkrijgbaar.