Over ons

Over de FBK Games

De FBK Games

…erfgoed van de Nederlandse Sport. Vernoemd naar atlete van de eeuw: Fanny Blankers Koen. ’s Werelds meest innovatieve atletiekevenement. Inmiddels al meer dan 40 jaar niet meer weg te denken van de Internationale topsportkalender: ieder jaar trekken Olympisch kampioenen, wereldkampioenen en talenten naar Hengelo om zich met elkaar te meten. Een unieke plek voor Nederlandse toppers om voor eigen publiek te strijden op wereldniveau. Bovendien een bijzondere kans voor ’s lands talenten om ervaring op te doen tijdens een professionele wedstrijd, met aanwezigheid van live tv (Studio Sport), schrijvende en fotograferende pers, wereldtoppers en zo’n 10.000 man publiek. De FBK Games is een bijzonder evenement voor jong en oud, waar je met je neus op echte topsport zit. 

Sinds jaren is de FBK Games niet alleen een vermakelijk topsportevenement met een gemoedelijke sfeer en leuke nevenactiviteiten. We zijn ook een katalysator voor de breedtesport in de regio. Topsport inspireert en daar willen wij invulling aan geven. Denk bijvoorbeeld aan de FBK Dubbele Mijl, al jaren een traditie op de hardloopkalender. Of FBK Schoolatletiek, waar we zo’n 1500 scholieren naar het FBK-stadion trekken om kennis te maken met atletiek. 

Gezien de maatschappelijke opgaven waar we voor staan, ervaren wij het als onze plicht de FBK Games (nog) nadrukkelijker in te zetten als inspirator en 'firestarter' van vitaliteit en bewegen. Daarnaast zien wij -als ’s werelds meest innovatieve atletiekevenement-, kansen om te investeren en te verbinden op innovaties. Zeker wanneer je bedenkt dat de regio Twente waar de FBK Games gehuisvest is, bekend staat om zijn moderne maakindustrie High Tech Systemen en Materialen, de chemie en ICT drijvende sectoren.