Eigen publiek speciaal

Lopen voor eigen publiek

“Voor mij is het geweldig om in Nederland een grote wedstrijd te kunnen lopen voor eigen publiek. Tijdens de FBK Games heeft Campina Dafne’s-Vak geïntroduceerd, wat het nóg specialer maakt om mijn fans bij elkaar te krijgen. Ik loop niet vaak in Nederland, dus het is erg bijzonder om op deze manier in Hengelo de strijd aan te gaan, elk jaar weer.”

Focus op verdedigen wereldtitel 200m

“Ik heb een lastig begin van mijn seizoen gehad, waarin ik eerst met een blessure moest afrekenen, maar ik voel me weer helemaal gezond en fit. Ik heb nu wedstrijden nodig om terug op snelheid te komen. Hengelo past daarom perfect in mijn schema in aanloop naar het WK in Doha later dit jaar. Ik zal mij blijven richten op zowel de 100m als ook 200m, waarbij ik wel de volledige focus leg op het verdedigen van mijn wereldtitel op de 200m.”

Vernieuwingen FBK Games

Gevraagd over de vernieuwingen die de FBK Games in de atletiek doorvoert, reageert Schippers enthousiast: “Ik vind de innovatie in onze sport op een evenement zoals de FBK Games fantastisch om te zien. Ik hou van show in de sport en het geeft me ook echt een kick om de opzwepende muziek te horen in aanloop naar mijn race. Als het goed opgebouwd wordt dan geeft me dat veel kracht tijdens mijn race als ik het publiek los voel gaan. Zolang de balans er is en het de atleten niet in de weg zit, juich ik deze vernieuwingen heel erg toe!”

Tickets voor de FBK Games zijn hier verkrijgbaar.