Heritage of World- Athletics

FBK Games IAAF Heritage of World Athletics

De Fanny Blankers-Koen Games zijn afgelopen weekend benoemd tijdens de IAAF Heritage in Monaco tot Heritage of World-Athletics. Het is voor het eerst dat deze titel wordt verleend.

Het doel van IAAF Heritage (een onderdeel van de Internationale Atletiek Federatie) is om sporthelden, hun records en uitvoeringen te beschrijven, zodat de geschiedenis van deze vaak bijzondere prestaties niet verloren gaat. De persoonlijke verhalen van de atleten worden opgetekend; bijvoorbeeld waar de atleten hun motivatie vandaan haalden en wie er aan de basis van hun carrière stonden. ‘Savouring the best, promoting the present, and engaging with the future’, is het motto van de IAAF Heritage.

IAAF erfgoed Monaco

Op 2 december heeft Seb Coe, voormalig Brits atleet en voorzitter van de IAAF, de benoeming in Monaco bekrachtigd. Het FBK-stadion en de FBK-Games zijn tot Heritage of World-Athletics benoemd. De organisatie krijgt een plaquette. De dochter van Fanny Blankers-Koen is op deze avond ook aanwezig.

Hans Kloosterman, directeur van de FBK-Games, is trots op de benoeming. ‘Heel bijzonder om de eerste editie van deze award te mogen ontvangen. Dit is een prachtige erkenning voor onze wedstrijd en ons stadion; het toont het internationale aanzien van de FBK Games in Hengelo.’

Wethouder Sport van de gemeente Hengelo, Claudio Bruggink, onderschrijft dat. ‘Elk jaar wordt een uniek stukje geschiedenis geschreven in ons mooie FBK Stadion. Grote namen worden geboren en het publiek kan genieten van memorabele momenten, zoals meerdere wereldrecords. Vele bezoekers uit Hengelo en wijde omstreken hebben daar mooie herinneringen aan. Prachtig dat het IAAF Heritage dit nu officieel benoemd tot erfgoed en deze herinneringen ook officieel optekent.

De dochter van Fanny Blankers-Koen was in Monaco aanwezig om de award in ontvangst te nemen.

Foto: © Philippe Fitte for IAAF & © Giancarlo Colombo for IAAF. © Philippe Fitte for IAAF & © Giancarlo Colombo for IAAF.