Armand Duplantis bij FBK Games

Wereldrecordhouder polsstokhoogspringen Armand ‘Mondo’ Duplantis weer naar Hengelo

Wereldrecordhouder polsstokhoogspringen Armand Duplantis neemt deel aan de FBK Games, zondag 4 juni 2023 in Hengelo. De Zweeds-Amerikaanse atleet werd eind 2020 én 2022 door de internationale atletiekfederatie uitgeroepen tot beste mannelijke atleet en dat is natuurlijk niet voor niets.

De nu 23-jarige Duplantis rijgt zowel indoor als outdoor het ene wereldrecord na het andere aan elkaar. Op dit moment staat de teller indoor op 6,22 meter van februari dit jaar, en 6,21 meter outdoor van de wereldkampioenschappen in Eugene van vorig jaar. Naast zijn wereldrecordprestaties, wist Duplantis afgelopen jaar ook zijn eerste outdoor wereldtitel te pakken. Daar bleef het echter niet bij want datzelfde jaar mocht de atleet ook zijn tweede gouden EK-medaille en zijn tweede Diamond League-trofee aan zijn snel vullende prijzenkast toevoegen.

Bovendien sprong Duplantis dat seizoen in maar liefst acht outdoor competities, te beginnen met Hengelo, boven de zes meter. Het is dan ook niet heel verrassend dat het FBK Games meeting record polsstokhoogspringen met 6,10 meter op naam van Duplantis staat. In zijn wedstrijden is er tegenwoordig bijna altijd sprake van twee competities, die van zijn tegenstanders die strijden om de tweede plaats en die van hemzelf, waarbij hij vaak de lat op wereldrecordhoogte legt.

Mondo: “Dit jaar doe ik voor de derde keer mee aan FBK Games in Hengelo. Ik heb erg positieve herinneringen aan mijn eerste keer daar in 2021 toen ik een meeting record van 6,10 meter sprong. Ook vorig jaar was het enthousiasme van het publiek in het stadion ongelooflijk. De toeschouwers juichen altijd voor me en dat creëert een bijzondere atmosfeer die me extra energie geeft. Ik kan niet wachten om terug te keren en het allemaal nog een keer te ervaren! Bovendien is het FBK Stadion een plek waar ik echt kan leveren en waar je hoog kunt springen, dus ik kijk ernaar uit om te zien wat ik dit jaar in mijn mars heb.”

Ellen van Langen: "Het is voor ons als wedstrijd fantastisch om een atleet als Mondo Duplantis al voor het derde jaar op rij te mogen ontvangen. Mondo springt graag in Hengelo vanwege de ambiance, maar ook omdat hij er hoog kan springen."

Wil jij Armand Duplantis live in actie zien tijdens de FBK Games op 4 juni? Scoor dan hieronder je tickets!