Nieuwe status FBK Games betaalt zich uit in sterker deelnemersveld

Nieuwe status FBK Games betaalt zich uit in sterker deelnemersveld

Hans Kloosterman: “Impact nieuwe status Hengelo merkbaar”

En sterker deelnemersveld dan ooit staat aan de start bij de 40e editie van de FBK Games op zondag 6 juni in Hengelo. Meeting director Hans Kloosterman denkt dat dit mede te danken is aan de nieuwe status van World Athletics Continental Gold Tour waardoor meer internationale topatleten er graag starten. Daarnaast speelt volgens hem mee dat de Nederlandse atletiek er goed voor staat. “De populariteit van de wedstrijd is groot, want de beschikbare 1500 tickets waren vandaag binnen één uur uitverkocht.” De impact van de nieuwe status is vele malen groter dan voorheen constateert Kloosterman. “We zenden in meer dan 75 landen live uit waarvan alle West-Europese landen en de Verenigde Staten.” 

Ellen van Langen: “Opvallend veel atleten staan te trappelen deel te nemen”.

Veel kampioenen sieren de startlijst van Hengelo. Met Nederlandse boegbeelden Dafne Schippers, Churandy Martina en Sifan Hassan en rijzende sterren als Femke Bol en Lieke Klaver maar ook met Olympisch kampioenen en wereldkampioenen uit de hele wereld. Dat was dit jaar geen eenvoudige opgave, aldus Ellen van Langen, sinds jaar en dag verantwoordelijk voor het samenstellen van het sterke deelnemersveld. “Het is in tijden van corona een hele tour om het deelnemersveld samen te stellen en hen tegelijkertijd ook daadwerkelijk hier in Hengelo aan de start te krijgen.” Juist de samenwerking met sportkoepel NOC*NSF en de Atletiekunie heeft hierbij geholpen. Van Langen noemt het opvallend hoeveel buitenlandse atleten staan te trappelen om deel te nemen. “Heel veel atleten hebben de World Ranking punten heel hard nodig. Daarmee kunnen beste atleten die de Olympische limieten net niet halen alsnog naar Tokio. Ik heb daardoor zelfs veel atleten op de wachtlijst staan.”

Jubileum-editie 40 jaar FBK Games

Op vrijdag 4 juni wordt een speciale uitzending op de website van de FBK Games vertoond waarbij ‘Mister Hengelo’ Haile Gebrselassie, die er vier wereldrecords liep kijkers mee terugneemt in de tijd. Ook wordt vooruitgeblikt op de toekomst van de atletiek met Sebastian Coe, directeur van atletiekfederatie World Athletics. Tijdens de wedstrijd zelf kunnen kijkers thuis met een tweede schermbeelden van extra camera’s zien en zijn er extra interviews die normaliter niet in de uitzending zitten. Ook zal een virtueel publiek op drie grote schermen in het stadion aanwezig zijn, goed zichtbaar voor de atleten. Live atletiekgeluiden zoals ‘oooohs’ en ‘aaaahs’ en het publiek zullen elkaar versterken.

De FBK Games maakt deel uit van de World Athletics Continental Tour Gold, een wedstrijdencyclus van veertien wedstrijden in elf landen. Alle informatie over de FBK Games vindt u op www.fbkgames.nl. Op onze sociale media houden wij u ook op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen in aanloop naar zondag 6 juni. De gehele startlijst is te vinden op onze website www.fbkgames.nl

__________________________________________________________________________