Second Screen Event

Second Screen Event: online exclusieve content en fans virtueel in FBK-stadion

HENGELO – 31 mei 2021. De beschikbare tickets voor de FBK Games op 6 juni aanstaande waren razendsnel uitverkocht. Toch kan iedereen erbij zijn: met het Second Screen Event brengt de organisatie de stadionbeleving bij de kijkers thuis. Via een speciale website wordt extra content aangeboden, zoals exclusieve interviews en een kijkje achter de schermen.

Naast de live tv-uitzending kijken fans op het online event platform naar beelden vanuit het FBK-stadion, zoals vanuit de call room waar atleten hun laatste voorbereiding doen en klaarstaan voor hun wedstrijd. Of naar beelden vanaf het trainingsveld waar de atleten hun warming up doen. Daarnaast zijn er exclusieve interviews met atleten, zijn resultaten en video’s on demand te bekijken en kun je als fan deelnemen aan de Zoom-sessie met de kans om vanuit huis op het grote scherm in het stadion geprojecteerd te worden. Er is zelfs interactie met de atleten: er kan gezwaaid, gejuicht en aangemoedigd worden.

FBK Games

Hans Kloosterman, Meeting Director FBK Games: “De maatregelen rondom COVID-19 laten nog geen vol stadion toe. Dat is uiteraard jammer, maar FBK Games zou FBK Games niet zijn als we hier geen innovatieve oplossing op zouden bedenken. Het idee van het second screen sprak ons enorm aan. Als de fans niet naar het stadion kunnen komen, komt het stadion bij hen thuis.”

Aanmelden Second Screen Event nog mogelijk

Om verzekerd te zijn van een plekje op de virtuele tribune is aanmelden noodzakelijk. Dat kan via fbkgames.nl of rechtstreeks via het FBK Games online event platform. Na aanmelding wordt een inlogcode toegestuurd. Hiermee wordt op zondag 6 juni toegang verkregen tot het Second Screen Event. Op het online event platform kan eenvoudig tussen de verschillende schermen gewisseld worden, zodat niemand thuis iets hoeft te missen.

Studio FBK: 40 Jaar FBK Games

FBK Games bestaat 40 jaar en dat wordt op vrijdag 4 juni gevierd met een live-uitzending van Studio FBK, die voor iedereen toegankelijk is op het online event platform. Vanaf 15:00 uur schuiven verschillende gasten uit de internationale atletiekwereld aan, zoals Sifan Hassan, Haile Gebrselassie, Ellen van Langen en Sebastian Coe