Sifan Hassan naar FBK Games

Sifan Hassan weer terug in Hengelo bij de FBK Games

Na marathondebuut in april, nu 1500 én 10.000 meter in Hengelo.

Sifan Hassan komt weer naar de FBK Games in Hengelo. De tweevoudig olympisch kampioene loopt zaterdagavond 3 juni de 10.000 meter én zondagmiddag 4 juni de 1500 meter. Het wordt haar eerste baanwedstrijd dit seizoen na haar verpletterende debuut in april op de marathon in Londen, die ze won in een toptijd van 2.18.33, goed voor een Nederlands record.

Hassan: “Ik heb heel veel zin in het baanseizoen. Na London Marathon was het natuurlijk afwachten hoe mijn lijf zou herstellen en zou reageren op de baantrainingen. Ik wil graag een 10.000 meter lopen om te kijken hoe ik ervoor sta. Ik wilde graag mijn eerste baanwedstrijd in Nederland lopen voor eigen publiek. Ik ben dankbaar dat de organisatie het voor mij mogelijk heeft gemaakt dat ik nu op zaterdagavond een 10.000 meter kan lopen en op zondagmiddag in een vol stadion een 1500 meter. Ik train veel in het buitenland en het is voor mij daarom extra bijzonder om in Nederland voor eigen publiek te lopen.”

Hassan wilde eigenlijk een 10.000 meter lopen voor eigen publiek in het FBK Stadion, maar omdat dit niet meer ingepast kon worden in het reguliere programma is besloten daar een apart event van te maken op de zaterdagavond. De 10.000 meter is een officieel onderdeel van de FBK Games en van de Continental Tour Gold. Omdat Hassan graag voor eigen publiek wilde lopen, heeft ze besloten om in het hoofdprogramma op zondag de 1500 meter te lopen. Wat dat betreft is ze ervaringsdeskundige pur sang, want eerder combineerde ze tijdens de wereldkampioenschappen van 2019 en de Spelen in 2021 al onmogelijk geachte combinaties van 1500, 5000 en/of 10.000 meter.

Meeting director Ellen van Langen is blij met de komst van Hassan. “We kennen Sifan als iemand die van uitdagingen houdt. Het is natuurlijk fantastisch na haar spectaculaire marathon debuut in Londen van nog geen maand geleden, dat we haar twee keer van start zien gaan in Hengelo. Sifan wilde graag de 10.000 meter lopen, dit paste niet meer in ons programma, waardoor we dit onderdeel naar zaterdagavond verplaatst hebben. Hoe mooi is het dat Sifan zondag in het hoofdprogramma van start gaat op de 1500 meter. Ze is zo'n bijzondere atlete dat we daar graag ons programma voor aangepast hebben.”

Koop nu snel je tickets!

Tickets