Sifan's Europees recordpoging

Sifan Hassan gaat voor nieuw Europees Record 5000 m

Sifan Hassan komt naar de FBK Games in Hengelo. De 26-jarige Nederlandse atlete neemt deel aan de 5000 m en zal in die race proberen haar eigen Europees Record te verbreken.

Sifan Hassan: ‘Samen iets speciaals vieren’

Hassan liep op 13 juli 2018 in Rabat een nieuw Europees record van 14.22.34. Mede daardoor werd zij eind vorig jaar door de Atletiekunie uitgeroepen tot Nederlands’ beste atlete van 2018. Hassan blikt enthousiast vooruit naar ‘Hengelo’: ,,Ik ben heel erg blij om weer naar de FBK Games te komen dit jaar. Ik wil graag iets speciaals laten zien voor mijn Nederlandse fans en daarom nóg een keer een Europees record lopen. En dat wil ik heel graag in Hengelo proberen. Het zou fantastisch zijn om samen iets speciaals te vieren. Ik kijk dan ook heel erg uit naar deze 5000 meter."

Ellen van Langen: ‘Sifan kan opnieuw geschiedenis gaan schrijven in Hengelo’

Ellen van Langen van organisator Global Sports Communication is verheugd over Hassan’s komst: ,,Ik ben heel trots dat we vandaag bekend maken dat Sifan Hassan in Hengelo een poging gaat doen om een Europees record te lopen. De FBK Games hebben een geschiedenis van veel bijzondere records en het is fantastisch dat een Nederlandse atleet mogelijk opnieuw geschiedenis gaat schrijven. Sifan heeft een geweldig seizoen achter de rug en liep onlangs nog een wereldrecord op de 5 kilometer op de weg. Ik wil iedereen oproepen om haar te komen aanmoedigen op 9 juni in het FBK stadion.”

Hans Kloosterman: ‘Voortzetten kort en krachtige formule’

,,De vorig jaar ingezette nieuwe, kort en krachtige formule van de FBK Games zetten we de komende editie voort” vertelt meeting director Hans Kloosterman. ,,Dit betekent minder disciplines maar met meer spektakel. Denk ook aan de ‘battles’ rondom onze Nederlandse toppers en meer entertainment in het programma.”