Sifan Hassan voor snelle 10.000 meter naar Hengelo

Sifan Hassan voor snelle 10000 meter naar Hengelo

Sifan Hassan komt op zondag 6 juni naar Hengelo, waar ze deelneemt aan de 10.000 meter, de afstand waarop de 28-jarige Nederlandse in 2019 wereldkampioene werd. Voor haar is Hengelo de ideale voorbereiding op de Olympische Spelen. “Ik wil bij de FBK Games een snelle 10.000 meter lopen”, vertelt Hassan. “Hengelo heeft een traditie van snelle lange afstanden en dat past helemaal in mijn schema richting Tokio.” In de roemrijke geschiedenis van Hengelo werden al vijf wereldrecords verbroken op de 5000, 10.000 meter of twee mijl.

Nu ook ’s werelds beste atlete aan de start’
Meeting director Ellen van Langen is verguld met de komst van Hassan. “Met Sifan hebben we nu zowel bij de mannen als bij de vrouwen de nummer 1 van de wereld aan de start in Hengelo.” Zowel Armand Duplantis als Sifan Hassan staan al ruim een jaar bovenaan de World Ranking van de internationale atletiekfederatie. “Sifan dankt deze hoogst haalbare positie natuurlijk aan haar nooit eerder vertoonde dubbel op de wereldkampioenschappen van 1500 en 10.000 meter, maar ook op haar andere disciplines zoals de 5000 meter weet ze keer op keer te excelleren. Ik ben blij dat de FBK Games in Hengelo zo perfect past voor Sifan op weg naar Tokio.”

De FBK Games is de enige internationale topatletiekwedstrijd in Nederland en maakt deel uit van de World Athletics Continental Tour Gold, een wedstrijdencyclus van veertien wedstrijden in elf landen. Alle informatie over de FBK Games vindt u op www.fbkgames.nl. Op onze sociale media houden wij u ook op de hoogte van de stand van zaken in welke mate publiek aanwezig kan zijn in Hengelo.