Sifan wint Halve Marathon Berlijn

Sifan Hassan wint Generali Halve Marathon Berlijn maar loopt wereldrecord mis 

Sifan Hassan heeft de Generali halve marathon in Berlijn gewonnen, maar miste de vooraf aangekondigde hoop op een nieuw wereldrecord. Haar winnende tijd van 1:04:46 ligt een halve minuut boven haar persoonlijke en Europese record gelopen in Kopenhagen vorig jaar.

Wereldrecordtempo
“Ik had er veel vertrouwen in na mijn Europese record van vorig jaar. Ik voelde me erg goed vooraf en bij de start, maar ik merkte dat ik het tempo miste. Ik had niet dezelfde snelheid als vorig jaar in Kopenhagen. Mijn benen voelden goed en conditioneel was er ook geen probleem. Het gaat hier wel over wereldrecordtempo, dat is niet niks.” aldus Sifan Hassan na de race.

Recordpoging 5000 m in Hengelo
“Ik ga me nu verder voorbereiden op mijn baanseizoen. Ik voel dat ik op de goede weg ben. De absolute focus ligt op de wereldkampioenschappen in september dit jaar. Ik zal in mei mijn eerste 1500 m wedstrijden lopen tijdens de Shanghai Diamond League en de World Challenge in Nanjing in voorbereiding op de FBK Games in Hengelo. Daar ga ik een poging doen om mijn eigen Europese record aan te kunnen scherpen op de 5000 m. De tweede helft van het seizoen zullen we verder gaan toewerken richting het WK in Doha."