Wereldkampioen Sam Kendricks VS Menno Vloon

Wereldkampioen polsstok­hoogspringen naar Hengelo

Wereldkampioen polsstokhoogspringen Sam Kendricks komt naar Hengelo. Hij is de eerste gecontracteerde buitenlandse topatleet van de FBK Games, die op zondag 3 juni 2018 wordt gehouden. In het Fanny Blankers-Koen Stadion strijdt de 25-jarige Amerikaan met Nederlands recordhouder Menno Vloon om de overwinning. Het wordt een ‘battle’ van wereldformaat.

Kendricks vloog al eens over 6 meter

De 25-jarige Amerikaan Kendricks is een absolute wereldtopper bij het polsstokhoogspringen. Zo veroverde hij vorig jaar de titel bij de WK Atletiek in Londen, werd hij derde bij de Olympische Spelen van Rio in 2016 en pakte hij eerder dat jaar zilver bij de WK Indoor in Portland. Vorige zomer vloog hij in Sacramento al eens over 6,00 meter. Afgelopen indoorseizoen reikte Kendricks nog tot 5,93 meter.

 

Menno Vloon de Nederlandse sensatie van 2017

In 2017 verraste Menno Vloon met zijn Nederlands record polsstokhoogspringen. Hij sprong over 5,85 meter, en dat was vier centimeter hoger dan oud-wereldkampioen Rens Blom. Het was tevens goed voor de zesde plek op de wereldranglijst. Eind 2017 leverde het de 23-jarige Zaandammer de onderscheiding ‘Beste Nederlandse atleet van het jaar’ op.

Vloon: “Het is altijd leuk tegen maar vooral ook met Sam te springen. Dat belooft een leuke wedstrijd te worden! Zes Jaar geleden sprong ik als junior in het voorprogramma en ik kijk er naar uit om dit jaar voor eigen publiek op wereldniveau te springen.”

Sam Kendricks: “I am excited to jump at Hengelo for the first time in my career. I’ve been aware of the long history of the meet and I’m really looking forward to being involved. I’ve heard the meet has a lot of exciting new elements that they are adding in to increase the fan engagement and excitement, and I’m all about that. In 2017 my focus was on winning my first World title, 2018 is all about jumping high and having fun and Hengelo is the perfect place to do both.”

Spektakel

“Deze battle staat garant voor spektakel” aldus directeur Hans Kloosterman. “Kendricks en Vloon houden beiden van de strijd en kunnen elkaar opjutten. Dit is precies wat we willen in Hengelo: de wereldkampioen die de strijd aangaat met een van Nederlands grootste atletiektalenten”.