Femke Bol naar FBK Games 2024

Femke Bol loopt de 400 meter tijdens de FBK Games 2024

Femke Bol komt zondag 7 juli naar de FBK Games in Hengelo. De 24-jarige Amersfoortse loopt minder dan vier weken voor het begin van de Olympische Spelen in Parijs dus nog één keer in eigen land, in het FBK stadion. Bol loopt er de 400 meter, de afstand waarop ze in Glasgow tijdens de wereldindoorkampioenschappen haar eigen wereldrecord aanscherpte én waar ze vorig jaar in Hengelo een meeting record liep [50.11].

Femke Bol: “Ik ben ontzettend blij om dat ik kort voor de Olympische Spelen nog een wedstrijd mag lopen voor eigen publiek, in Hengelo. Een wedstrijd in Nederland geeft mij altijd extra motivatie en energie. Hopelijk zit het stadion helemaal vol!”

Er staat geen maat meer op Femke Bol. Naast haar indoortitels van maart op de 400 en 4x400 meter wist ze vorig jaar in Boedapest ook twee wereldtitels te veroveren, op de 400 meter horden en op de 4x400 meter estafette (v). Ze werd in 2023 dan ook uitgeroepen tot beste Europese atlete en sportvrouw van Nederland.  

Ellen van Langen (Meeting Director): “Wij zijn blij dat we Femke als grote ster van de FBK Games 2024 kunnen aankondigen. Vorig jaar liep ze een fantastisch baanrecord in Hengelo. Dit jaar heeft ze indoor met twee wereldrecords en twee keer goud op de WK in Glasgow al spectaculaire dingen laten zien. Ik hoop dat de FBK Games voor haar dit jaar een mooie laatste boost zijn voor de Olympische Spelen’

“Femke gaat dit jaar voor eigen publiek hopelijk in een vol FBK stadion lopen” vertelt co-meeting director Hans Kloosterman. “Drie weken geleden is de kaartverkoop gestart, en het gaat ontzettend hard. We gaan de Nederlandse topatleten met een oranjegevoel naar Parijs sturen’

Tickets zijn verkrijgbaar via: https://www.fbkgames.nl/Tickets

De FBK Games is de enige internationale topatletiekwedstrijd in Nederland en maakt deel uit van de World Athletics Continental Tour Gold, een wedstrijdencyclus van twaalf wedstrijden. Alle informatie over de FBK Games vindt u op www.fbkgames.nl.