Nieuws

Dafne Schippers op 100 meter bij FBK Games

Dafne Schippers is terug in Hengelo. De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter gaat bij de FBK Games op zondag 6 juni starten op de 100 meter. Schippers heeft goede herinneringen aan Hengelo. Het is immers de plek waar ze in 2015 voor het eerst in haar carrière onder de elf seconden op de 100 meter liep.
Lees verder

FBK Schoolatletiek gaat door

Het jaarlijks terugkerende FBK Schoolatletiek, georganiseerd voor basisschoolleerlingen in Twente gaat door. De uitkomst is dat Hengelo Sport samen met de FBK Games en met ondersteuning van de Rabobank Centraal Twente speciale coronaproof atletiek dagen gaat organiseren voor alle groepen 8 in het FBK Stadion. Het toernooi zal in een iets andere vorm worden georganiseerd dan andere jaren en zal verspreid worden over meerdere weken. Om het advies van het RIVM, zo min mogelijk reisbewegingen, goed na te leven is er besloten om het toernooi dit jaar alleen voor Hengelose scholen te organiseren. Zo kan er in kleine groepen worden gesport.
Lees verder

Sifan Hassan voor snelle 10.000 meter naar Hengelo

Sifan Hassan komt op zondag 6 juni naar Hengelo, waar ze deelneemt aan de 10.000 meter, de afstand waarop de 28-jarige Nederlandse in 2019 wereldkampioene werd. Voor haar is Hengelo de ideale voorbereiding op de Olympische Spelen. “Ik wil bij de FBK Games een snelle 10.000 meter lopen”, vertelt Hassan. “Hengelo heeft een traditie van snelle lange afstanden en dat past helemaal in mijn schema richting Tokio.”
Lees verder

Duplantis naar FBK Games in Hengelo

Wereldrecordhouder polsstokhoogspringen Armand ‘Mondo’ Duplantis zal op zondag 6 juni deelnemen aan de FBK Games in Hengelo. De Zweeds-Amerikaanse hoogvlieger is de allerbeste aller tijden op zijn discipline met wereldrecords van 6,15 meter in de buitenlucht en 6,18 meter op een indoorbaan.
Lees verder

FBK Games gaan door op 6 juni 2021

De veertigste verjaardag van de FBK Games in Hengelo gaan door en worden gehouden op zondag 6 juni 2021.
Onzeker is nog of en hoeveel publiek bij de wedstrijd kan zijn. Dit is vanzelfsprekend afhankelijk van de coronacrisis die nog steeds niet voorbij is.
Lees verder

Tijdschema FBK Nazomerwedstrijd bekend!

Het tijdschema voor de FBK Nazomerwedstrijd op 10 oktober is bekend. Er staan drie onderdelen op het programma.
16.36 - 1.000 meter vrouwen
16.45 - 5.000 meter mannen
17.05 - 10.000 meter vrouwen

De wedstrijd is te bekijken via de live video op ons YouTube kanaal.
Lees verder

FBK organiseert Nazomerwedstrijd op 10 oktober

Aanstaande zaterdag, 10 oktober, organiseren wij een baanwedstrijd in het FBK stadion in Hengelo. Topatleet Sifan Hassan, maar ook Yomif Kejelcha en Faith Kipyegon, staan aan de start van deze FBK Nazomer wedstrijd. De atleten zijn in vorm en hebben door de corona periode weinig wedstrijden kunnen lopen. Global Sports Communication wil deze atleten de kans geven om hun seizoen te verlengen. Er zijn drie races: de 1000m en 10.000m voor vrouwen en een 5.000m voor mannen.

Vanwege de huidige coronamaatregelen is het niet mogelijk voor publiek om de wedstrijd bij te wonen. De wedstrijd is vanaf 16.30 te volgen via een livestream op het FBK Games YouTube kanaal.
Lees verder

Geldigheid gekochte tickets

De FBK Games 2020 worden als gevolg van COVID-19 afgelast. Bezoekers die al een kaartje voor 1 juni 2020 hadden gekocht, worden op korte termijn door de organisatie benaderd. Zij kunnen ervoor kiezen hun ticket te bewaren tot volgend jaar of ontvangen hun geld retour.
Lees verder

FBK Games 2020 afgelast

De 39e editie van de FBK Games die op maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag) in Hengelo zou worden gehouden, gaat niet door. Door de extra maatregelen die de overheid rondom COVID-19 op maandag 23 maart jl. aankondigde, is de besluitvorming rondom afgelasting van de FBK Games in een stroomversnelling geraakt.
Lees verder

Bewijs verantwoordelijkheidsbesef

FBK Games 2022

Bewijs verantwoordelijk

FBK Games 2022 was een succes!