Nieuws

Duplantis naar FBK Games in Hengelo

Wereldrecordhouder polsstokhoogspringen Armand ‘Mondo’ Duplantis zal op zondag 6 juni deelnemen aan de FBK Games in Hengelo. De Zweeds-Amerikaanse hoogvlieger is de allerbeste aller tijden op zijn discipline met wereldrecords van 6,15 meter in de buitenlucht en 6,18 meter op een indoorbaan.
Lees verder

FBK Games gaan door op 6 juni 2021

De veertigste verjaardag van de FBK Games in Hengelo gaan door en worden gehouden op zondag 6 juni 2021.
Onzeker is nog of en hoeveel publiek bij de wedstrijd kan zijn. Dit is vanzelfsprekend afhankelijk van de coronacrisis die nog steeds niet voorbij is.
Lees verder

Tijdschema FBK Nazomerwedstrijd bekend!

Het tijdschema voor de FBK Nazomerwedstrijd op 10 oktober is bekend. Er staan drie onderdelen op het programma.
16.36 - 1.000 meter vrouwen
16.45 - 5.000 meter mannen
17.05 - 10.000 meter vrouwen

De wedstrijd is te bekijken via de live video op ons YouTube kanaal.
Lees verder

FBK organiseert Nazomerwedstrijd op 10 oktober

Aanstaande zaterdag, 10 oktober, organiseren wij een baanwedstrijd in het FBK stadion in Hengelo. Topatleet Sifan Hassan, maar ook Yomif Kejelcha en Faith Kipyegon, staan aan de start van deze FBK Nazomer wedstrijd. De atleten zijn in vorm en hebben door de corona periode weinig wedstrijden kunnen lopen. Global Sports Communication wil deze atleten de kans geven om hun seizoen te verlengen. Er zijn drie races: de 1000m en 10.000m voor vrouwen en een 5.000m voor mannen.

Vanwege de huidige coronamaatregelen is het niet mogelijk voor publiek om de wedstrijd bij te wonen. De wedstrijd is vanaf 16.30 te volgen via een livestream op het FBK Games YouTube kanaal.
Lees verder

Geldigheid gekochte tickets

De FBK Games 2020 worden als gevolg van COVID-19 afgelast. Bezoekers die al een kaartje voor 1 juni 2020 hadden gekocht, worden op korte termijn door de organisatie benaderd. Zij kunnen ervoor kiezen hun ticket te bewaren tot volgend jaar of ontvangen hun geld retour.
Lees verder

FBK Games 2020 afgelast

De 39e editie van de FBK Games die op maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag) in Hengelo zou worden gehouden, gaat niet door. Door de extra maatregelen die de overheid rondom COVID-19 op maandag 23 maart jl. aankondigde, is de besluitvorming rondom afgelasting van de FBK Games in een stroomversnelling geraakt.
Lees verder

Beelbepalend Evenement

FBK Games schaart zich ook de komende vier jaar in het rijtje van vijftien beeldbepalende evenementen in Overijssel. Het evenement is hiertoe door Provincie Overijssel benoemd vanwege haar (inter)nationale uitstraling, grote mediabereik en kwalitatief hoge niveau. Dit straalt af op de provincie als geheel.
Lees verder

Continental Tour

De FBK Games krijgt een prominente plek in de nieuwe World Ahletics Continental Tour. Dat werd vandaag bekendgemaakt voorafgaand aan het World Athletics Gala in Monaco. De Continental Tour zal uit drie niveaus gaan bestaan: goud, zilver en brons. De FBK Games zal als Nederlands grootste atletiek evenement behoren tot Continental Tour Gold. Hengelo schaart zich hiermee in een prachtig rijtje wedstrijden omringd door atletiek grootmachten zoals: Tokyo, Nanjing, Ostrava, Turku, Kingston, Boedapest, Chorzow en Zagreb. De World Athletics Continental Tour Gold vormt het hoogste niveau, net onder de Diamond League. De FBK Games vinden komend jaar plaats op 1 juni 2020 te Hengelo.
Lees verder

Bewijs verantwoordelijkheidsbesef

FBK Games 2022

Bewijs verantwoordelijk

FBK Games 2022 was een succes!