Nieuws

Battle der kampioenen

Europees indoorkampioene Nadine Visser neemt het op zondag 9 juni tijdens de FBK Games in Hengelo op tegen olympisch kampioene Brianna McNeal. Het is één van de battles waarmee de organisatie meer spektakel, meer entertainment en meer strijd wil bieden, waarbij het publiek de grote winnaar wordt.
Lees verder

Mens vs machine

Lisanne de Witte staat op 9 juni weer aan de start bij de FBK Games. De atlete die in 2018 internationaal doorbrak en eerder dit jaar brons op de 400 meter bij de Europese Kampioenschappen Indoor in Glasgow won, wacht een bijzondere tegenstander: RED Shift, de zonneauto van Solar Team Twente. Het belooft een spannende battle over 300 meter te worden. Topsport, snelheid, kracht, aerodynamica en innovatie liggen dicht bij elkaar in Hengelo.
Lees verder

Dafne's-Vak

Wat is er leuker dan Dafne aanmoedigen bij de FBK Games? Juist ja! Dafne aanmoedigen met héél veel andere fans vanuit Dafne's-Vak! Bij aankoop van je tickets voor Dafne's-Vak maak je bovendien kans op Campina finish seats. Hoe? Dat lees je hier!
Lees verder

Dafne blikvanger 100m

Ook dit jaar verschijnt Dafne Schippers weer aan de start staan bij de FBK Games. Ze is de absolute blikvanger op de 100 meter die zondag 9 juni op het programma staat. De tweevoudig wereldkampioene 200 meter is wereldberoemd, maar ook 'gewoon‘ weer in het Fanny Blankers-Koenstadion present. Schippers belooft samen met haar fans een feestje te willen bouwen bij de FBK Games.
Lees verder

Landgoed De Wilmersberg

Verleng je bezoek aan de FBK Games en maak er een heerlijk weekendje Twente van! Landgoed De Wilmersberg heeft een speciaal FBK Arrangement voor haar gasten samengesteld.
Lees verder

Record FBK Schoolatletiek

Dat samen sporten leuk is, blijkt wel uit het enorme aantal aanmeldingen voor FBK Schoolatletiek! Zo’n 1800 kinderen uit groep 7 en 8 van 33 basisscholen uit Hengelo en omgeving hebben zich aangemeld!
Lees verder

FBK Dubbele Mijl Bedrijvenloop

Op donderdag 6 juni vindt de Damsté FBK Dubbele Mijl plaats. Natuurlijk kun je individueel deelnemen, maar je kunt ook je collega’s optrommelen en met een bedrijventeam andere bedrijventeams uitdagen!
Lees verder

Disciplines bekend

De disciplines zijn bekend! De 100m bij de mannen werd deze week al aangekondigd door de komst van Churandy Martina. Zo ook de 5000m bij de dames, waar Sifan Hassan een aanval doet op het Europees Record. Wil je weten welke andere disciplines op het programma staan op 9 juni?
Lees verder

Churandy naar Hengelo

Churandy Martina is er weer bij op zondag 9 juni 2019 in Hengelo. Zijn veertiende optreden in dertien jaar bij de FBK Games wil hij extra kleur geven met een snelle tijd op de 100 meter. De Nederlands kampioen én recordhouder op 100 en 200 meter heeft zijn focus dit jaar gericht op deelname aan de wereldkampioenschappen atletiek, eind september en begin oktober in Doha. Daarvoor moet hij zich nog wel kwalificeren.
Lees verder

Sifan wint Halve Marathon Berlijn

Sifan Hassan heeft de Generali Halve Marathon in Berlijn gewonnen, maar miste de vooraf aangekondigde hoop op een nieuw wereldrecord. Haar winnende tijd van 1:04:46 ligt een halve minuut boven haar persoonlijke en Europese record gelopen in Kopenhagen vorig jaar.
Lees verder

Bewijs verantwoordelijkheidsbesef

FBK Games 2022

Bewijs verantwoordelijk

FBK Games 2022 was een succes!