Nieuws

Vijf regerend Olympisch kampioenen van start bij FBK Games

De 41e editie van de FBK Games in Hengelo op Pinkstermaandag 6 juni 2022 zit dit jaar boordevol spannende duels. In deze battles strijden op zestien onderdelen internationale en Nederlandse wereldtoppers om de overwinning. Onder hen vijf regerend olympisch kampioenen, vier wereldkampioenen en twee wereldrecordhouders.
Lees verder

Spannende duels bij vrouwen

Op 6 juni 2022 worden er in Hengelo op de 100 meter horden en de 800 meter bij de vrouwen spannende duels uitgevochten. Hordeloopster Nadine Visser loopt in het FBK-Stadion tegen de regerend Amerikaanse wereldkampioene Nia Ali. Tweevoudig olympisch kampioene op de 1500 meter Faith Kipyegon uit Kenia komt in Hengelo uit op de 800 meter en neemt het op tegen de huidige Oegandese wereldkampioene op die afstand Halima Nakaayi.
Lees verder

Strijd der giganten

Tijdens de FBK Games op Pinkstermaandag 6 juni 2022 worden op de 100 meter en speerwerpen bij de mannen spannende duels uitgevochten. Voormalig wereldkampioen Yohan Blake uit Jamaica het op tegen de Canadese Olympisch kampioen op de 200 meter André de Grasse. Bij het speerwerpen strijden de laatste twee wereldkampioenen van 2017, Johannes Vetter en 2019, Anderson Peters, tegen elkaar.
Lees verder

Dafne Schippers bij FBK Games

Dafne Schippers start op Pinkstermaandag 6 juni bij de FBK Games in Hengelo op de 100 meter. Het wordt één van de eerste wedstrijden van de tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter sinds de Olympische Spelen van augustus 2021.
Lees verder

Jessica Schilder bij FBK Games 2022

Ineens ben je derde van de wereld, dat is gewoon bizar. Ik had als klein meisje altijd de Olympische Spelen in mijn hoofd. Ik dacht als ik überhaupt mee mag doen, is dat al heel goed. Hier had ik echt nooit van durven dromen.
Lees verder

Test.

Lieke Klaver in actie op de 200m bij FBK Games in Hengelo.
Lees verder

Geslaagd FBK Sportmedisch symposium

Op donderdag 3 juni 2021 heeft Voetencentrum Wender, in samenwerking met onder andere FBK Games en het ZGT, het FBK Sportmedisch Symposium over onderbeenklachten mogen organiseren.
Lees verder

Naar Second Screen Event

Vanmiddag trappen we af in het FBK-stadion met een geweldig atletenveld en diverse disciplines. Met het Second Screen Event brengen we de stadionbeleving bij je thuis! Zorg dus dat je er klaar voor zit en niets mist. Mocht je jezelf nog niet verzekerd hebben van een plek op de virtuele tribune dan kan dit nog steeds.
Lees verder

Bewijs verantwoordelijkheidsbesef

FBK Games 2022

Bewijs verantwoordelijk

FBK Games 2022 was een succes!